Pameran Maritim dan Aeroangkasa Antarabangsa Langkawi 2017

Pameran Maritim & Aeroangkasa Antarabangsa Langkawi (LIMA) edisi ke-14 telah diadakan di dua tempat eksklusif iaitu. Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) untuk pameran aeroangkasa dan Resorts World Langkawi (RWL) untuk pameran Maritim. Acara 5 hari dwitahunan itu, yang bermula pada 21 Mac 2017, merupakan pertunjukan terbesar seumpamanya di rantau Asia Pasifik, mempamerkan senarai pempamer dan pembekal antarabangsa yang mengagumkan. Ini amat dipadankan dengan kehadiran sokongan elit industri, yang terdiri daripada pegawai kanan Kerajaan, delegasi tentera dan awam, kepada penggerak dan penggoncang industri dan banyak lagi.

Majlis tahun ini telah dirasmikan dengan bangga oleh Perdana Menteri kita Datuk Seri Najib Tun Razak, dengan ucapannya mendapat tepukan gemuruh daripada orang ramai. Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah, Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai antara yang hadir pada majlis bertuah ini.

Cita-cita utama LIMA adalah untuk mewujudkan platform ideal Asia untuk pihak berkepentingan industri daripada sektor penerbangan antarabangsa, aeroangkasa, pertahanan maritim dan komersial termasuk pembuat keputusan kerajaan untuk melibatkan diri dan mengembangkan rangkaian mereka secara berkesan ke arah menjalin perkongsian baharu dan perjanjian perniagaan.

Acara anjuran bersama Kementerian Pertahanan dan EN Projects (M) Sdn Bhd ini mempunyai kehadiran yang luar biasa yang membuktikan keupayaan LIMA untuk menjana minat perniagaan. Sebagai icing pada kek, Kementerian Pengangkutan kita juga telah mengambil kebebasan untuk menunjukkan kelayakan mereka sebagai fasilitator dan pemboleh yang cekap untuk industri maritim dengan membuat dan mempamerkan Pavilion yang mengagumkan yang menempatkan agensi, pengendali dan pemegang kepentingannya untuk mempamerkan, mempamerkan dan mempromosikan. industri penerbangan dan maritim. Ini memberikan gambaran menyeluruh yang menonjolkan industri pengangkutan negara yang rancak dan sentiasa berkembang. Di samping itu, Kementerian juga telah memperkenalkan P&I Malaysia dengan menyediakan ruang pameran untuk mempamerkan risalah produk kami, dan penyertaan pertama kami telah menarik banyak minat dan semangat daripada orang ramai.

WeCreativez WhatsApp Support
Pasukan kami berada di sini untuk menjawab soalan anda di WhatsApp. Tanya kami apa sahaja!
👋 Hai, bagaimana saya boleh membantu?