Majlis Ramah Mesra YB Menteri Pengangkutan Malaysia Bersama Warga Kementerian Pengangkutan Malaysia

Pada minggu kedua Ramadhan, Kementerian Pengangkutan menganjurkan Majlis Berbuka Puasa tahunan. Majlis tersebut telah diadakan di Dewan Serbaguna Aras 2, Bangunan Kementerian Pengangkutan, Putrajaya pada 15 Mei 2019 mulai jam 6.30 petang. sehingga jam 8.00 malam.

Tetamu tiba seawal jam 6.30 petang, bersemangat nak jumpa YB Menteri Pengangkutan Malaysia. Terdapat ramai wajah yang dikenali termasuk Tuan Pengerusi kami En Muhammad Razif Pengurus Besar Lembaga Pelabuhan Johor dan Dato' Hj Bharin Bin Abdul Hamid Ketua Pengarah Jabatan Laut Malaysia. Majlis tersebut telah dihadiri hampir 300 tetamu yang hadir.

Sekitar jam 7.00 malam, kami mengalu-alukan ketibaan Encik Anthony Loke Siew Fook Menteri Pengangkutan dan memulakan ucapan perasmian. Encik Anthony Loke Siew Fook memberi ucapan mengalu-alukan semua tetamu yang hadir.

Selepas ucapan alu-aluan selesai, seorang tetamu datang untuk melafazkan Azan kerana semua Muslim boleh bersarapan. Para tetamu dijamu dengan jamuan ringan Kurma untuk berbuka puasa dan diteruskan dengan bufet yang dihidangkan. Terdapat 'Kambing Bakar', gerai minuman TeaLive, gerai kek dan minuman lain. Majlis tersebut telah berakhir awal jam 8.00 malam bagi memberi keutamaan kepada semua umat Islam menunaikan solat Maghrib.

WeCreativez WhatsApp Support
Pasukan kami berada di sini untuk menjawab soalan anda di WhatsApp. Tanya kami apa sahaja!
👋 Hai, bagaimana saya boleh membantu?