P&I Malaysia Di LIMA'19

Pameran Maritim dan Aeroangkasa Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2019 bermula pada 26ke Mac 2019. 3 hari pertama dikhaskan untuk pengunjung perdagangan manakala dua hari berikutnya pintu dibuka untuk orang ramai. Program itu diadakan di dua tempat berbeza terutamanya Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) yang mempamerkan pertunjukan udara tanda dagangannya dan juga Resort World Langkawi yang memamerkan kapal bahagian Maritim serta demonstrasi Maritimnya.

LIMA 2019 bertujuan untuk mengumpulkan pegawai tentera tertinggi dan pemimpin industri awam bersama pengeluar dan pembekal antarabangsa dalam satu acara yang membolehkan pengembangan rangkaian dan perkongsian kepakaran. Acara itu dianjurkan bersama oleh Kementerian Pertahanan Malaysia, Kementerian Pengangkutan Malaysia dan Projek EN.

LIMA 2019 telah dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad dan menanggung kehadiran Kementerian Pengangkutan, YB Anthony Loke Siew Fook Menteri Pertahanan, YB Mohamad Sabu dan Menteri Belia dan Sukan, YB Syed Saddiq.

Gerai P&I Malaysia telah dikunjungi oleh YB Anthony dan ahli lembaga pengarah kami sendiri Dato' Baharin, pengarah Jabatan Laut Malaysia. Pasukan kami juga berpeluang mengenali ahli agensi MOT yang lain.

Secara keseluruhannya, LIMA 2019 telah berakhir dengan jayanya dan mencapai tujuan untuk memperkenalkan P&I Malaysia di mata dunia. Kami berharap untuk menyertai LIMA sekali lagi.

Jumpa lagi pada 2023!